top of page

Adatvédelmi tájékoztató

évek óta fotózok esküvőket és a fotózás maga is hatalmas szerelem. Azon szerencsés emberek közé tartozom, akinek a hobbija a hivatása és ez kincs, út a boldogsághoz, látszik a fotóson és látszik a munkáján. Ha nem éppen a Ti Nagy Napotokat fényképezem erdők, tavak, kastélyok, bájos vidéki falvak, vagy pont hogy a Halászbástya ölelésében, akkor bizony lehet összefutunk a Deák téren. Olyankor esti, noir hangulatú képeket készítek az Instagram oldalamra, Budapesten, vagy amerre éppen járok, Londonban, Párizsban.  Esküvő fotózás, utca fotózás, a kettő teljesen más világ, de nálam tökéletesen kiegészíti egymást, Yin és Yang, fekete és fehér. Németországban születtem, németül és angol beszélek.

Fotografie hat viel mit Geschichtenerzählen zu tun.

Természetesen szépnek láttatás is, mert szeretjük a szépet, de legalább annyira szól megragadott apró - vagy éppen nagy elmesélnivalókról. Szeretem ezeket a pillanatokat, mert érdekesek és története mindenkinek van. Na de a Nagy Nap? Az a tiétek, a történet Ti magatok vagytok. 

 

Márpedig minden történetnek van egy mesélője, esküvő esetében hagyományosan az esküvői fotós. Hogy neki mennyire fontos szerepe van, arra elégséges bizonyíték ha elolvasunk egy jó és egy rossz könyvet, mert mindent el lehet mondani úgy ahogy szeretjük - és rosszul.

 

Talán ma még a szervezés, helyszín, dekoráció keresés pillanatában nehéz elképzelni, de az emlékek bizony évek, akár évtizedek alatt megfakulnak.

Pontosan úgy ahogy a skiccekből, vázlatokból, helyszínbejárásokból összeáll az izgulós, sírós, nevetős forgatag napja, úgy kerül az első kattintástól a képek átadásáig minden részlet a helyére.

 

A videó is klassz dolog, évente újra nézitek. Viszont amilyen képet én csinálok fog visszanézni rátok minden nap a falon, az éjjeliszekrényen, a telefonotok háttérképeként, vagy akár a hűtőszekrényen. Bekerül a családi albumba.

Akkor is ránéztek, amikor már talán eltelt több évtized, és a mindennapokban fakulnak az emlékek. Ti mosolyogva szeretnétek egy imádott képpel visszatekinteni a mérföldkőre? 

Megbízás, küldetés, szenvedély, vagy szombati munkanap?  Teljesen biztos vagyok benne, hogy csak az tud esküvő fotózást hivatásszerűen űzni, akire az utóbbi nem tartozik.

 

Abban pedig nagyon bízom, hogy el tudjátok dönteni, hogy én milyen esküvő fotós is vagyok:) 

Érdekel egy cikk a munkámról az Esküvő Classicon oldalán?

me_1.JPG
Végre eső.jpg

Amire büszke vagyok,

Végre eső című képem Magyarország legnagyobb fotópályázatán, vagyis a Magyarország 365 fotópályázaton az egyik legjobb kép lett, folyamatosan szerepel kiállításokon.

bottom of page